Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Merkez Bankası haftalık repo faiz oranını 50 baz puan düşürerek yüzde 8.75'ten yüzde 8.25'e çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık repo faizinde 50 baz puan indirime gitti.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Murat Uysal başkanlığında toplanan toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi %8.75'ten %8.25'e çekildi.

Açıklama, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyüme görünümündeki zayıflamanın derinleşmekte, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının genişleyici yönde adımlar atmaya devam etmekte olduğu belirtildi.

Küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin belirsizliklerin yüksek seyrederken, ülkelerin attığı normalleşme adımlarının izlendiği ifade edilen duyuruda, salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkilerin yakından takip edildiği bildirildi.

Merkez Bankası 10 ayda 1575 baz puan indirimine gitti

İndirimle birlikte Merkez Bankası'nın yıl başından bu yana faizlerde yapmış olduğu indirim oranı 375 puana ulaştı.

TCMB 2019 yılında Temmuz'da 425 baz puan, Eylül'de 325 baz puan, Ekim'de 250 baz puan, Aralık'ta 200 baz puan, 2020 yılının Ocak ayında 75 baz puan, Şubat ayında 50 baz puan, Mart ayında 100 baz puan, Nisan ayında 100 baz puan indirimine gitmişti.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.