Mogadişu hükümeti saflarına geçen eski Eş Şebab sözcüsünden gruba karşı 'ortak mücadele' çağrısı

Mogadişu hükümeti saflarına geçen eski Eş Şebab sözcüsünden gruba karşı 'ortak mücadele' çağrısı

Eş Şebab'ın eski sözcüsü ve şu anki Mogadişu hükümeti yetkilisi Muhtar Robov, Somali halkına Eş Şebab'a karşı mücadelede dayanışma göstermelerini istedi.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın eski sözcüsü olan, sonradan ise saf değiştirip Mogadişu hükümetine katılıp bakan olarak atanan Muhtar Robov, cihat yanlısı gruba karşı "ortak mücadele çağrısında" bulundu.

Yaptığı bir konuşmada Somali halkına seslenen Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Robov, Eş Şebab'a karşı mücadelede hükümeti ve ordu güçleri desteklemenin önemini vurguladı.

Robov pazar günü Somali Ulusal TV programında yaptığı konuşmada, cihat yanlısı gruba karşı halkın hem kendilerini hem de topraklarını korumalarının yanı sıra ortak çalışmalar için mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Robov ayrıca, Eş Şebab ile yaşanan çatışmalarda Hiiraan ve Galmudug bölgelerinde ikamet eden halka bu çatışmalarda verdikleri mücadeleler için teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Eş Şebab mensuplarına da çağrıda bulunan cihat yanlısı grubun eski sözcüsü Robov şöyle konuştu:

"Eş Şebab gençleri, liderlerinizce aldatılıyorsunuz. Onların çocukları Mogadişu üniversitelerinde ve okullarında okumaktadırlar. Yurt dışında rahat bir hayat sürmektedirler. Sizleri aldatmalarına müsaade etmeyin."

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum