Netanyahu: İran'a yaptırım uygularız diyen Avrupa ülkeleri, neredesiniz?

Netanyahu: İran'a yaptırım uygularız diyen Avrupa ülkeleri, neredesiniz?

Almanya, Fransa ve İngiltere'ye seslenerek İran ile imzalanan anlaşmayı hatırlatan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 'Anlaşmayı siz imzaladınız ve İran bu adımları atarsa yaptırım uygulanacağını söylediniz, neredesiniz?' ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine nükleer anlaşmada taahhüt ettiği uranyum zenginleştirme oranı ve miktarına riayet etmeyeceğini duyuran İran'a karşı yeni yaptırımlar uygulama çağrısı yaptı.

Netanyahu, "Almanya, Fransa ve İngiltere yönetimindeki arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bu anlaşmayı siz imzaladınız ve İran bu adımları atarsa ciddi yaptırımlar uygulanacağını söylediniz. Bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararıydı. Neredesiniz?" dedi.

Netanyahu, haftalık olağan kabine toplantısında konuşurken, İran'ın 2015'te imzalanan nükleer anlaşmanın şartlarına uymayacağını açıklamasının tehlikeli bir adım olduğunu ifade etti. İran'ın atom bombası yapmayı hedeflediğini iddia eden İsrail Başbakanı,"Uranyumun zenginleştirilmesi tek bir nedenle yapılır. O da atom bombası yapmak için." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, yaptığı açıklamada ülkesinin nükleer anlaşmada taahhüt ettiği uranyum zenginleştirme oranı ve miktarına riayet etmeyeceğini belirtmişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, 8 Mayıs günü yaptığı açıklamayla, nükleer anlaşma kapsamında uranyumu yüzde 3,67 zenginleştirmeyle yükümlü olduklarını ancak 60 gün sonunda nükleer anlaşmada kalan Rusya, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın İran'ın anlaşmadan kaynaklı menfaatlerini yerine getirmemeleri durumunda söz konusu yükümlülüğün sona erdireceğini duyurmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.