Nijerya'daki hapishane baskınında 900 mahkum firar etti

Nijerya'daki hapishane baskınında 900 mahkum firar etti

2017'den bu yana Nijerya'da yaklaşık 4 bin 400 mahkumun hapishanelerden kaçtığı biliniyor. Ülkedeki son hapishane baskınına ise bölgedeki IŞİD yapılanmasının öncülük ettiği belirtiliyor.

Nijerya'nın başkenti Abuja'da yaklaşık 900 mahkum yüksek güvenlikli bir hapishaneden firar etti.

5 Temmuz gecesi yüksek güvenlikli Kuje hapishanesine yönelik bir baskın gerçekleştirildi. Baskının sorumluluğunu IŞİD üstlenirken yaklaşık 900 mahkum hapishaneden kaçmayı başardı.

Nijerya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Shuaib Belgore, "Muhalifler salı gecesi Abuje'deki yüksek güvenlikli Kuje hapishanesine saldırdı. Bölgede çok şiddetli çatışmalar yaşandı ve bunun sonucunda bir hapishane koruması hayatını kaybetti." dedi.

Nijerya Islah Merkezi Sözcüsü Ömer Ebubekir yaptığı açıklamada hapishaneden firar eden 879 mahkum olduğunu, bunların bir kısmının yakalandığını bazılarının ise kendi istekleri doğrultusunda teslim olduğunu ifade ederken hala 443 mahkumun kayıp olduğunu duyurdu.

Firar edenlerden 64'ü IŞİD üyesi

Nijerya Savunma Bakanlığı Tümgenerali Beşir Salihi Magaşi, hapishanede yaklaşık bin mahkumun bulunduğunu ve bu mahkumlardan firar etmeyi başaran 64 tutsağın IŞİD üyesi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari hapishaneye yaptığı ziyarette, saldırıdan dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirtirken istihbarat güçlerinin olayı önleme konusundaki başarısızlığından yakındı.

Buhari "Teröristler nasıl örgütlenip, silahlanıp, bir güvenlik yerleşimine saldırabilir ve oradan kaçabilir." dedi.

Nijerya'da daha önce de cihat yanlısı gruplar hapishane kaçışlarına öncelik etmişti.

2021 yılında hapishanelere yönelik saldırılar sonucu 2 bin 500'ten fazla mahkum firar etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.