Ömer Çelik'ten Brunson açıklaması: Türkiye tehditlere boyun eğmedi

Ömer Çelik'ten Brunson açıklaması: Türkiye tehditlere boyun eğmedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'li papaz Brunson kararı hakkında 'Tüm tehdit ve haddini aşan ifadelere rağmen Türkiye buna prim vermemiştir' açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hapis cezası aldıktan sonra içeride bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edilen Rahip Brunson kararı için, "Tüm bu dayatmalara, tehditlere, haddini aşan tüm ifadelere karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı buna prim vermemiştir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rahip Brunson kararı, kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile birlikte gündeme dair açıklamalar yaptı. Çelik serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'den ayrılan Rahip Brunson kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Amerikan tarafının tweetlerini, mesajlarını hatırlayalım. Orada belli 'bir saat verilerek, şu gün şu saatte bırakılmazsa şu tavırları koyacağız, yaptırımlar ortaya koyacağız' diyerek pek çok açıklama yapıldı. Son derece yadırgadığımız biçimde saat verdiler. Arkasından iki bakanımıza dönük karar aldılar. Başkan yardımcısı, Türkiye'ye dönük tweetlerini sabitlenmiş tweet haline getirdi. Bu dayatmalar karşısında onların verdiği takvimle hareket etmesi söz konusu değildir.

Cumhurbaşkanımızın baştan beri tavrına dikkat edildiği zaman bu dayatmaları önemsemeyen ve Türkiye'nin kurumların kendi kararlarını vermesi konusundaki iradeleri korunması şeklinde tutum aldığı ortadadır. Suçu sabit görülerek belli bir ceza verildi ve tahliye edildi. Şu safhada yargısal aşama tamamlandı. Tüm haddini aşan ifadelere karşı başta cumhurbaşkanımız olmak üzere kimse prim vermemiştir. Yargısal akışın kendi takvimi içerisinde akması konusunda altı çizilmiştir."

"Kayıp gazeteci olayına karışanlar için ağır sonuçlar olur"

Cemal Kaşıkçı olayına da değinen Çelik, bu eyleme karışanlar varsa "kuşkusuz bunun ağır sonuçlarının olacağını" ifade etti. Çelik, “Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum