Pakistan Talibanı: Liderlerimizin ölümü savaşımızı etkilemeyecek

Pakistan Talibanı: Liderlerimizin ölümü savaşımızı etkilemeyecek

Pakistan Talibanı (TTP), üst düzey yöneticilerinden Ömer Halid Horasani'nin Afganistan'da öldürülmesi sonrası bir açıklama yayınladı.

Pakistan Talibanı (TTP) ile İslamabad yönetimi arasındaki ateşkes süreci sona ermek üzere. Taraflar arası gerilim son olarak, TTP'nin üst düzey komutanlarından Ömer Halid Horasani'nin öldürülmesi sonrası zirveye çıktı.

ABD'nin başına 3 milyon dolar ödül koyduğu Horasani, Pakistan tarafından tertip edildiği düşünülen bir saldırıda, Afganistan'ın doğusunda öldürülmüştü.

TTP, Horasani'nin öldürülmesi sonrasında bir açıklama yayınladı.

Grubun sözcüsü Muhammed Horasani tarafından yayınlanan açıklamada, bölgede verilen savaşın önemine vurgu yapılırken, "TTP'nin Afganistan'da ABD'nin mağlup edilmesinde rol oynadığının" altı çizildi.

Horasani'nin de bu savaşta önemli bir konumda bulunduğuna atıf yapan açıklamada, TTP yöneticisi için taziyede bulunuldu.

"Liderlerin ölümünden İslamabad sorumlu"

Horasani'nin yanı sıra birkaç gün önce TTP'nin lider kadrosundan Mevlevi Ukabi Bacuri'nin de öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, iki ismin de ölümünden sorumlu olarak İslamabad yönetimi işaret edildi. TTP, komutanlarının ölümünün savaşı etkilemeyeceğini savundu.

TTP, bölgede yaşanan savaşı "Gazve-i Hind" olarak nitelerken, "Durand Hattı'nın Afganistan tarafındaki düşmanlar mağlup edildiği gibi Pakistan tarafındakiler de mağlup edilecek" ifadesini kullandı.

Pakistan ordusunun "hain, köle ve dolar peşinde koşan" şeklinde nitelendiği açıklamada, Durand Hattı ortadan kaldırıp ülkede İslami bir sistem kuruluncaya dek savaşın süreceği belirtildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.