Pakistan Talibanı'ndan açıklama: Ateşkes süreci çöküyor mu?

Pakistan Talibanı'ndan açıklama: Ateşkes süreci çöküyor mu?

Pakistan Talibanı (TTP), İslamabad yönetimiyle devam eden ateşkes sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pakistan Talibanı (TTP) ile İslamabad yönetimi arasında ateşkes süreci çatırdamaya devam ediyor.

Pakistan yönetiminin TTP liderlerinden Ömer Halid Horasani'ye yönelik suikastı, bölgede tansiyonu artırmış durumdaydı.

Son olarak TTP'nin yaptığı açıklama da, ateşkesin tamamen çökebileceği şeklinde yorumlanıyor.

TTP Sözcüsü Muhammed Horasani tarafından yapılan açıklamada, "grubun daima müzakerelerin sürdürülmesinden yana olduğu, İslamabad yönetimi karşısında büyük bir sabır ve tolerans gösterdiği" ifade edildi. TTP, müzakerelerde hiçbir başarıya ulaşılamaması ve İslamabad yönetiminin ihlallerinin sürmesi halinde çatışmalara devam edecekleri uyarısında bulundu.

TTP, Veziristan'dan Svat Vadisi'ne kadar tüm bölgelerde güçlerinin olduğunu ifade ederken, son dönemde Svat Vadisi'ne yeni girmeye başladıklarına dair haberleri de yalanladı. TTP, Svat'ta senelerdir var olduklarını ve bölgeye yeni girmediklerini, bu iddiaların Pakistan tarafından bölgeye askeri operasyon başlatmak için ortaya atıldığını savundu.

Öte yandan, "Pakistan'daki ulusalcı seküler lobilerin" kendileri aleyhinde yalanlara başvurduğunu ifade eden TTP, halktan zorla para aldıklarına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. TTP, kendileri adına halktan para toplayan kişiler olması halinde, bu kişilerin ihbar edilmesi için irtibat numaraları da paylaştı.

İslamabad yönetimi ve TTP, Mayıs ayı başından bu yana ikili görüşmeleri sürdürüyordu. Görüşmeler zaman zaman çıkmaza girse de ateşkes süreci genel olarak korunmuş ancak son dönemde karşılıklı olarak yer yer saldırılar başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.