"Pakistanlı muhalif gazeteci Kenya'da planlı bir şekilde öldürüldü"

"Pakistanlı muhalif gazeteci Kenya'da planlı bir şekilde öldürüldü"

Pakistan yönetiminin görevlendirdiği araştırma heyeti, Pakistanlı gazeteci Arşad Şerif'in suikast sonucu öldürülmüş olabileceğine işaret etti.

Pakistan hükümeti tarafından atanan bir soruşturma heyeti, Kenya'da öldürülen Pakistanlı gazeteci Arşad Şerif'in cinayetinin önceden planlandığına hükmetti.

Pakistanlı gazeteci Şerif, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle ülkesini terk etmişti. Şerif, 23 Ekim'de Kenya'nın başkenti Nairobi'de kimliği belirsiz silahlı kişilerce vurularak öldürülmüştü.

Kenya emniyet teşkilatı, gazeteci Şerif'in polis tarafından "yanlışlıkla" öldürüldüğünü duyurmuştu.

İslamabad yönetiminin cinayeti araştırmak üzere yetkilendirdiği heyet, Kenya'da bulunduğu incelemeler sonrasında 600 sayfalık bir rapor yayımladı.

Raporda geçen ifadelerde Şerif'in cinayetinin daha önceden planlandığına dair belirtilerin bulunduğuna hükmedildi.

Pakistan Yüksek Mahkemesi'ne sunulan raporda cinayetin "hedefi belirli bir suikast vakası" olduğuna işaret edildi.

Raporda ayrıca Şerif'e açılan ateşin, hareket etmeyen bir araca doğru edildiğine ihtimal verildiği belirtildi.

Pakistanlı gazeteci Arşad Şerif'in vurulduğu sırada sırtından yaralandığına dikkat çekilen raporda, yaranın yakın bir mesafeden açılan ateş sonucunda meydana gelmiş olabileceği ihtimaline de yer verildi.

İmran Han destekçisiydi

Arşad Şerif'in Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'ın destekçisi olduğu biliniyordu. Şerif, İmran Han'ın başbakanlıktan indirilmesinde bazı devlet kurumlarının parmağı olduğunu savunuyordu.

Şerif bir süre önce Pakistan Adalet Hareketi'nin (PTI) önde gelen siyasilerinden Şahbaz Gill ile bir röportaj gerçekleştirmişti. Söz konusu röportajda Gill, askerleri ordunun üst düzey yetkililerine karşı isyana kışkırtmakla suçlamış ve hakkında tutuklanma emri çıkarılmıştı. Daha sonra Gill kefaletle serbest bırakıldı.

Öte yandan Arşad Şerif, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve yönetiminin yolsuzluk iddialarına ilişkin 'Kapalı Kapılar Ardında' adlı bir belgeselin yapımında yer alıyordu.

Belgeselin yakın bir zamanda yayımlanması bekleniyordu.

Gazeteci Arşad Şerif'in katkı sağladığı 'Kapalı Kapılar Ardında' adlı belgeselde, mevcut Başbakan Şahbaz Şerif ve diğer hükümet yetkililerinin "kara para aklamak için uluslararası finans sistemini nasıl kullandıkları" gibi konulara açıklık getiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.