Pompeo: Çin'in Uygur politikasına karşı BMGK'ya başvuracağız

Pompeo: Çin'in Uygur politikasına karşı BMGK'ya başvuracağız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Uygur Türklerini tutuklayarak zorla toplama kamplarına gönderen Çin'e tepki gösterilmesi için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nezdinde girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Kansas Devlet Üniversitesi'ndeki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskıcı politikanın sonlandırılması konusunda ABD'nin yetersiz kaldığını dile getirdi.

Eylülün üçüncü haftası Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun toplanacağını söyleyen Pompeo, "Düzenleyeceğimiz bir dizi toplantıda Uygurların özgür bırakılması isteğimize diğer ülkelerin destek vermesi için kendilerini ikna girişimlerinde bulunacağız." dedi.

"Yüzyılın Anlaşması önümüzdeki haftalarda açıklanacak"

ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' adını verdiği İsrail ile Filistin arasındaki krize yönelik çözüm planı hakkında da soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı; bu 'fazlasıyla' geciken anlaşmayı önümüzdeki haftalarda yayınlayacaklarını düşündüğü söyledi.

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblat, 17 Eylül'de İsrail'de düzenlenecek genel seçimlerden önce planın açıklanmayacağını söylemişti. Greenblat planın yayınlanmasının ardından görevinden ayrılacağını da dile getirmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum