Putin, Mali'deki askeri cuntanın lideriyle görüştü

Putin, Mali'deki askeri cuntanın lideriyle görüştü

Mali'deki cunta yönetimi ve Rusya arasındaki ilişkiler derinleşiyor.

Mali'deki askeri cunta lideri Assimi Goita ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkilinin telefon görüşmesinde El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) ve IŞİD'in etkinliğini artırdığı ülkede güvenlik durumu ele alındı.

Cunta lideri Goita yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde bilhassa ekonomik ve güvenlik iş birliği olmak üzere ikili ilişkileri güçlendirmenin yollarının ve yöntemlerinin masaya yatırıldığını söyledi.

Goita açıklamasında "Ortak saygıya dayalı kazan-kazan ilişkisini memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göreyse, iki lider, Mali'deki cihat yanlısı grupların varlığını sonlandırmak için güvenlik iş birliğini güçlendirmeye dair hedeflere sahip olduklarını doğruladı.

Açıklamada tam olarak "Taraflar Mali genelindeki terör gruplarının kökünü kurutmak için Rus-Mali güvenlik ortaklığını daha fazla pekiştirmeye ilişkin müşterek bağlılığını yinelediler." ifadesi kullanıldı.

Telefon görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mali cunta lideri Goita'yı 2023 yazında gerçekleşmesi planlanan Rusya-Afrika zirvesine davet etti.

İkili ayrıca teması sürdürme konusunda hemfikir olduklarını duyurdu.

CNİM ve IŞİD'in zaman zaman Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus paralı asker grubu Wagner'e saldırılar düzenlediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.