Mali'de düşen savaş uçağının Rus pilotu öldü

Mali'de düşen savaş uçağının Rus pilotu öldü

Mali'deki askeri cunta yönetimine ait Su-25 savaş uçağının düştüğü ve Rus pilotun öldüğü duyuruldu.

Batı Afrika ülkesi Mali'de Gao Havalimanı yakınlarında düşen cunta yönetimine ait uçakla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Görgü tanıklarına göre, dün sabah saatlerinde düşen savaş uçağı Su-25, yüksek hızda seyrederken bir anda yere çakıldı.

AFP'nin Mali ordusu kaynaklarına dayandırdığı habere göre, cunta yönetimine ait Su-25'in düşmesi sonucu Rus pilot ve havalimanı yer mürettebatından bir kişi öldü.

Mali ordusundan 8 askerin ve iki sivilin uçağın düşmesi sonucunda yaralandığı, yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Öte yandan söz konusu savaş uçağının bir misyondan dönüş sırasında Gao Havalimanı'na yaklaştığı esnada düştüğü belirtildi.

Rusya, askeri destek kapsamında Su-25 savaş uçağını ağustos ayında cunta yönetimine teslim etmişti.

Rusya Mali'deki etkinliğini artırıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin ardından Mali'deki etkinliğini de artırmaya başlayan Rusya, bu ülkede yerel ordu güçleriyle birlikte indirme operasyonları gerçekleştiriyor.

Rusya'nın Mali'deki askeri varlığının artması ve Bamako yönetiminin bu stratejiyi desteklemesi Fransa'nın bu ülkedeki askeri varlığını azaltmasına neden olmuştu.

2013 yılından bu yana Mali'de birçok askeri üs bulunduran Fransa, Rusya nedeniyle Bamako yönetimiyle yaşanan gerilmden sonra birçok merkez üssünü boşaltma kararı almıştı.

Fransa'nın çekilmesiyle cihat yanlısı gruplar Mali genelinde etki alanını artırmış ve bu durum cunta yönetiminin "sağlam kalelerinin" hedef alınmasına yol açmıştı.

Rusya'dan son uçak teslimatının, cihat yanlısı grupların artan faaliyetlerine karşı yapıldığı ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.