Rusya'dan Mali'deki cunta yönetimine savaş uçağı desteği

Rusya'dan Mali'deki cunta yönetimine savaş uçağı desteği

Mali'deki cunta yönetimin Rusya ile olan iş birliği hız kesmiyor.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Mali'deki cunta yönetimi son olarak Rusya'dan bir dizi savaş uçağı teslim aldı.

Cuntanın dün Bamako Uluslararası Havaalanı'nda düzenlediği askeri bir törende Rusya'dan temin edilen Sovyetler Birliği döneminde servise girmiş savaş uçakları sergilendi.

Cunta lideri Assimi Goïta'nın yanı sıra Rus askeri heyeti de törene eşlik etti.

fzusw-cxgaql3zm.jpg

Bu kapsamda Rusya tarafından cunta yönetimine L-39C Albatros tipi 4 adet eğitim uçağı, Mil Mi-24 tipi 1 adet saldırı helikopteri ve Suhoy Su-25 savaş uçağı teslim edildi.

Tören sırasında Rusya'dan temin edilen L-39C eğitim uçaklarının uçurulduğu görülüyor

Rusya geçtiğimiz aylarda da cunta yönetimine geniş çaplı bir askeri bir sevkiyatta bulunmuştu.

Rusya Mali'deki etkinliğini artırıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin ardından Mali'deki etkinliğini de artırmaya başlayan Rusya, bu ülkede yerel ordu güçleriyle birlikte indirme operasyonları gerçekleştiriyor.

Rusya'nın Mali'deki askeri varlığının artması ve Bamako yönetiminin bu stratejiyi desteklemesi Fransa'nın bu ülkedeki askeri varlığını azaltmasına neden olmuştu.

2013 yılından bu yana Mali'de birçok askeri üs bulunduran Fransa, Rusya nedeniyle Bamako yönetimiyle yaşanan gerilmden sonra birçok merkez üssünü boşaltma kararı almıştı.

Fransa'nın çekilmesiyle cihat yanlısı gruplar Mali genelinde etki alanını artırmış ve cunta yönetiminin "sağlam kaleleri" hedef alınmıştı.

Rusya'dan son uçak teslimatının, cihat yanlısı grupların artan faaliyetlerine karşı yapıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum