Fildişi Sahili, Mali'yi askerlerini rehin almakla suçladı

Fildişi Sahili, Mali'yi askerlerini rehin almakla suçladı

Mali cunta yönetiminin, Fildişi Sahili askerlerini bırakmak için 'esir takası' talebi sonrası Fildişi Sahili, cunta yönetimini askerlerini rehin almakla suçladı.

Fildişi Sahili, Mali'de darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Assimi Goita yönetimini, askerlerini rehin almakla suçladı.

Mali yönetimi 10 Temmuz'da 49 Fildişi Sahili askerini Mali Uluslararası Havalimanı'nda tutuklamıştı. Fildişi Sahilli 3 kadın asker bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Şu anda cunta yönetimi gözetiminde Fildişi Sahili'ne bağlı 46 asker bulunuyor.

Cunta yönetimi, tutuklama nedeni olarak askerlerin izin dışı uçuş gerçekleştirdiğini ve paralı asker olarak görüldüklerini bildirmişti.

Askerlerinin bırakılması için art arda taleplerde bulunan Fildişi Sahili'nden gelen açıklamada ise, askerlerin BM Barış Gücü misyonu altında güvenlik ve lojistik destek sağlamak üzere ülkeye iniş yaptığı belirtilmişti.

Fildişi Sahilli 46 asker, 2 aydır Mali'deki cunta yönetimi tarafından tutuklu halde bulunuyor.

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanlığı'na yakın bir kaynak pazartesi günü AFP'ye verdiği demeçte, durumu bir 'rehin alma' olayı şeklinde niteleyerek, bunun sonuçlarının olacağına işaret etti.

Kaynak, Fildişi Sahili'nin diplomatik kanallar yoluyla bir çözüm arayışını sürdürmeye devam edeceğinin sinyalini verdi.

Fildişi Sahili'nin Mali cunta yönetiminin şartlarını reddettiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.