Ruhani: ABD dünya terörizminin lideridir

Ruhani: ABD dünya terörizminin lideridir

ABD'nin İran Devrim Muhafızları'nı 'terör örgütü' olarak sınıflandırması kararına tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 'Karar İranlıları birleştirecek' diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütü" olarak sınıflandırarak bir hata yaptığını söyledi. Ruhani, "Yapılan bu yanlış, İranlıları birleştirecektir ve halkın Muhafızlara verdiği destek daha da artacaktır" dedi.

Konuşması Salı günü devlet televizyonunda canlı yayınlanan Ruhani, "Devrim Muhafızları, halkımızı, İslam devrimimizi korumak için canlarını feda etmişlerdir. Bugünse ABD Muhafızlara garez beslemekte, onları kara listeye almaktadır" diye konuştu. Ruhani, "ABD bölgemizde teröristleri birer araç olarak kullanırken Muhafızlar Irak'tan Suriye'ye birçok yerde onlarla savaşmıştır" diye konuştu.

"Baskı sürerse IR8 santrifüjleri üretiriz"

ABD'nin "dünya terörizminin lideri" olduğunu söyleyen Ruhani, "Siz kimsiniz de devrimci kurumlara terörist damgası yapıştırıyorsunuz?" diye konuştu.

Ruhani'nin konuşması İran Ulusal Nükleer Günü'ne denk geldi. Washington'a seslenen Ruhani, "Size söylüyorum, eğer bize uyguladığınız baskı sürerse, toplu biçimde ileri seviye IR8 santrifüjleri üretiriz" dedi. IR8 adı verilen sözkonusu aygıt, yeni model uranyum zenginleştirmede kullanılıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.