Ruhani: ABD'nin yaptırımları ekonomik terördür

Ruhani: ABD'nin yaptırımları ekonomik terördür

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD İran'a yönelik yaptırımlarını 'ekonomik terörizm' olarak değerlendirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD tarafından İran'a uygulanan yaptırımları 'ekonomik terörizm' olarak değerlendirdi. Tahran'da düzenlenen terörizm ile mücadele konferansı sırasında konuşan Ruhani yaptırımlar sonucunda Batı'nın uyuşturucu, sığınmacı, bomba ve terörizm seline maruz kalabileceğini söyledi.

Televizyon'da canlı olarak yayınlanan konuşmada Ruhani, "Yaptırımı uygulayanları uyarıyorum, eğer İran'ın uyuşturucu ve terörle mücadele gücü etkilenirse, sizi uyuşturucu, sığınmacı, bomba ve terörizm selinden koruyan kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Afganistan, Çin, Pakistan ve Rusya meclis başkanlarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı.

Zarif: ABD nedeniyle Orta Doğu tutuşmaya hazır bir çıraya dönüştü

Diğer yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin sattığı silahların Orta Doğu'yu tutuşmaya hazır bir çıraya dönüştürdüğünü söyledi.

İran devlet basın ajansı IRNA tarafından aktarılan bilgiye göre Zarif, "Amerikalıların yaptığı silah ticareti akıl almayacak bir seviyede ve bölgenin ihtiyacının çok daha üstünde. Bu da Amerikalıların takip ettiği tehlikeli politikalara işaret ediyor." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Mayıs ayında nükleer anlaşmadan çekilme kararının ardından Tahran'a yönelik yaptırımlar da yeniden uygulamaya girmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.