Rus Sputnik'in Ankara bürosuna 'Çalıntı eyalet Hatay' operasyonu: 3 gözaltı

Rus Sputnik'in Ankara bürosuna 'Çalıntı eyalet Hatay' operasyonu: 3 gözaltı

Rusya merkezli Sputnik haber sitesi Ankara bürosu çalışanı üç kişi gözaltına alındı.

Rusya merkezli yayın yapan Sputnik adıl medya kuruluşunun Ankara bürosunda çalışan üç kişi, "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındı.

Sputnik’in İngilizce sitesinde yer alan bir haberde Hatay için, ‘çalıntı eyalet’ dendi.

“Çalıntı Eyalet: Fransa neden Türkiye’ye 80 yıl önce Suriye’nin köşesini verdi?” başlığı ile yer alan haberde 1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması’yla Türkiye’nin sınırlarının belirlendiği belirtilerek Hatay’ın ‘aniden’ Türkiye’nin sınırlarına katıldığı iddia edildi.

Genel yayın yönetmeni de gözaltına alındı

Aktarılan son bilgilere göre, Sputnik Türkiye'nin Ankara'daki 3 çalışanının ardından, Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe de bugün gözaltına alındı.

İstanbul ofisinde arama başlatıldı

Boztepe'nin gözaltına alınmasının ardından Sputnik'in İstanbul ofisinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ekipleri tarafından arama başlatıldı. 

Süreç

Rus Haber Ajansı Sputnik'in Ankara Bürosu'nda çalışan 3 gazeteci de "Çalıntı Eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi?" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Söz konusu haber üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. 

Sonrasında Sputnik Türkiye Ankara Temsilciliği editörü ve 2 muhabir gözaltına alınmıştı, gözaltına alınan 3 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenilmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum