Rusya LGBT propagandasına para cezası kesmeye hazırlanıyor

Rusya LGBT propagandasına para cezası kesmeye hazırlanıyor

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, LGBT propagandası yapan kişi ve kurumlara para cezasını ön gören tasarıyı kabul etti.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, "gelenek dışı cinsel ilişkiler, pedofili ve cinsiyet değiştirmeye teşvik edici propagandaya" çocuklardan sonra yetişkinler için de ağır para cezaları getirilmesini öngören tasarıyı kabul etti.

Bilgi yayılması ve halka açık gösteri yapılmasını da içeren LGBT propagandasına, sivillere 100 bin rubleye (1650 dolar), resmi görevlilere 200 bin rubleye (3 bin 300 dolar) ve kuruluşlara da 1 milyon rubleye (16 bin 500 dolar) kadar para cezası verilebilecek. 

Bu tür propagandanın internet ve medya kuruluşları üzerinden yapılmasına ise 5 milyon rubleye (82 in 600 dolar) kadar ceza verilebilecek.

Yabancılar da 15 güne kadar hapis cezasının ardından sınır dışı edilebilecek. 

Tasarı aynı zanda bu tür bilgilerin yayılmasında kullanılabilecek malzemelerin ithal edilmesini ve satılmasını da yasaklıyor.

Tasarının yürürlüğe girebilmesi için parlamentounun üst kanadı tarafından gözden geçirildikten sonra Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.