"Rusya Suriye'deki S-300 hava savunma sistemini geri çekti"

"Rusya Suriye'deki S-300 hava savunma sistemini geri çekti"

Rusya'nın Suriye'nin kuzeybatısında konuşlu S-300 hava savunma sistemini deniz yolu ile kendi ülkesine taşıdığı iddia edildi.

İsrail merkezli ImageSat International (ISI) firmasının cuma günü yayımladığı uydu görüntülerine göre, Rusya, yıllardır Hama ilinde yerleşik olan S-300 hava savunma sisteminin bir kısmını ülkesine sevk ederken diğer bir kısmını ise Suriye içerisinde farklı bir şehre gönderdi.

Rusya ilk olarak S-300 radarını Lazkiye'deki Rus hava üssü Hmeymim'e sevk etti.

Daha sonra Rusya, 17 Ağustos'ta S-300 hava savunma sistemi bataryasını Tartus limanında bulunan bir yük gemisine yerleştirdi.

Tartus limanından çıkan gemi, Rusya'nın Karadeniz kıyısında liman kenti olan Novorossiysk'e yöneldi.

ISI'ya göre geminin dün Rus limanına ulaşması bekleniyordu.

Söz konusu S-300 bataryasının yeniden Rusya'ya sevkiyatının, Ukrayna işgalindeki hava savunma sistemini pekiştirmek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Rusya Suriye'de İsrail uçağına ateş açmıştı

Öte yandan Rusya, mayıs ayında Suriye üzerinde uçuş yapan İsrail'e ait bir uçağı hedef almıştı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Kanal 13 televizyonunun düzenlediği bir konferansta, Rusya'ya ait S-300 füzelerinin iki ay önce Suriye'de görev icra eden İsrail uçaklarını vurma girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.

Gantz "Olayın yalnızca bir sefer gerçekleşmesine karşın Rus füzeleri İsrail hedeflerini vuramadı." demişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum