Rusya ve Esed rejiminin İdlib'deki saldırıları aralıksız devam ediyor

Rusya ve Esed rejiminin İdlib'deki saldırıları aralıksız devam ediyor

Türkiye ile Rusya arasında sağlanan 'ateşkes'e rağmen İdlib yoğun bir şekilde bombalanıyor.

Türkiye ile Rusya arasında geçtiğimiz hafta sağlanan 'ateşkes anlaşması'na rağmen İdlib kırsalındaki sivil yaşam alanları bombalanıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İdlib'in güneyindeki birçok sivil yerleşim birimi Rusya ve Esed rejimine ait hava araçlarıyla yoğun bir şekilde hedef alınıyor.

Rus savaş uçaklarının tahrip gücü yüksek bombalarla hedef aldığı sivil yerleşimler, Esed rejimine ait helikopterlerce de varil bombalarıyla vuruluyor.

Sözde ateşkes devam ediyor

Öte yandan Rusya'nın Suriye'deki "Tarafları Uzlaştırma Merkezi" Başkanı Tümgeneral Yuriy Borenkov, 9 Ocak'ta yaptığı basın açıklamasında İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde saat 14.00 itibarıyla ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

İdlib kırsalındaki Kefr Ruma yerleşimine varil bombası atan Rusya destekli rejim helikopteri

Ajansların aktardığı haberlerde Borenkov, “Türk tarafı ile varılan anlaşmaya uygun olarak 9 Ocak saat 14.00 itibarıyla İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde ateşkes devreye girdi” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak İdlib ve Halep kırsalındaki sivil yaşam alanları Rusya, İran ve rejim güçlerince havadan ve karadan yoğun bir şekilde hedef alınıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.