Rusya'dan Almanya'ya: Ukrayna'ya tank sevkiyatı ilişkilerde kalıcı iz bırakır

Rusya'dan Almanya'ya: Ukrayna'ya tank sevkiyatı ilişkilerde kalıcı iz bırakır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Alman menşeli tankların Ukrayna'ya gönderilmesine ilişkin “Böyle bir sevkiyat (Almanya ile) ilişkilerin geleceğini iyi etkilemez ve ilişkilerimizde kalıcı bir iz bırakır." diye konuştu.

(Fotoğraf: kmweg)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’ya Alman Leopard tankları gönderilmesinin Rusya’nın Berlin ile ilişkilerinde kalıcı bir iz bırakacağı uyarısında bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’ya Almanya yapımı Leopard tankları gönderilip gönderilmeyeceği tartışmalarının sorulması üstüne, “Böyle bir sevkiyat (Almanya ile) ilişkilerin geleceğini iyi etkilemez ve ilişkilerimizde kalıcı bir iz bırakır” dedi.

Peskov, “Kaldı ki ilişkilerimiz şu anda oldukça düşük bir seviyede bulunuyor. Ne Almanya ne diğer AB üyeleri ne de NATO ile aramızda düzgün bir diyalog bulunuyor” diye ekledi.

Polonya, Ukrayna’ya Alman yapımı Leopard 2 tanklarından göndermek istiyor ancak bunu yapabilmesi için Berlin’in onay gerekiyor. Ancak berlin söz konusu askeri yardıma onay vermiş değil. Bununla beraber bu konuda Almanya üstündeki baskılar artıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.