Rusya'dan Avustralya'ya yaptırım yanıtı: Yanıtsız kalmayacak

Rusya'dan Avustralya'ya yaptırım yanıtı: Yanıtsız kalmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kerç Boğazı krizi esnasında Avustralya'nın Rusya'ya karşı aldığı yaptırım kararlarının yanıtsız kalmayacağı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avustralya'nın Kerç Boğazı'nda Ukrayna ile yaşanan gerginlik dolayısıyla Rus vatandaşlarına yönelik aldığı yaptırım kararının yanıtsız kalmayacağı açıklaması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "ABD ve AB'nin yıkıcı eylemlerini tekrarlayan Canberra, ikili ilişkileri baltalamaya yönelik öngörüsüz bir tutum sergiliyor. Rusya, dostane olmayan bu adımı yanıtsız bırakmayacak" ifadelerine yer verildi.

Bakanlığa göre, 25 Kasım 2018'de gerçekleşen gerginlik sırasında Moskova'nın eylemleri tamamen Rusya Anayasası ve uluslararası hukuka uygundu.

Avustralya, Kerç Boğazı'ndaki gerginlik nedeniyle Rusya vatandaşı yedi kişiye finansal yaptırımların yanı sıra seyahat yasağı kararı almıştı.

ABD, Kanada ve AB, Kerç Boğazı'nda aylar önce yaşanan gerilimi gerekçe gösterip Rusya'ya karşı birbirleri ardına yeni yaptırım kararları almıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.