Sisi karşıtı gösteriler öncesi Mısır'da kırmızı alarm

Sisi karşıtı gösteriler öncesi Mısır'da kırmızı alarm

Mısır'da Abdülfettah es Sisi'ye ve ülkedeki ekonomik ve siyasi koşullara protesto gösterileri için meydanlara inme çağrıları devam ediyor.

Mısır'da belli bölge ve şehirlerde, Mısırlı iş adamı Muhammed Ali'nin çağrısıyla bugün yapılacak protesto gösterileri için kırmızı alarm ilan edilmiş durumda.

Sosyal medya platformlarında da Sisi'ye ve ülkedeki ekonomik ve siyasi koşullara protesto gösterileri için meydanlara inme çağrıları devam ediyor.

Mısırlı muhalif iş adamı Muhammed Ali, verdiği bir röportajda Mısır'da benzersiz bir halk gerginliği ve öfke olduğunu söyledi.

Barselona'da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, Mısır halkının son dönemde ev yıkımlarına maruz kaldığını ve öfkelerini ifade etmekten korkmadıklarını belirtti.

Muhammed Ali, ülkeyi terk etmeden önce Mısır ordusu için projelerde müteahhitlik yapmış ve Sisi ile üst düzey ordu komutanları yolsuzlukla suçladığı bir dizi video yayınlamıştı.

Muhammed Ali, Mısırlıları bir yıl önce de aynı günde gösteri yapmaya çağırmış, çağrısı Mısır'daki birçok şehrin meydanlarında ciddi bir cevapla karşılaşmış ancak Mısır polisi gösterilere binlerce kişiyi tutuklayarak karşılık vermişti.

Sosyal medya platformları ''20 Eylül'de sokaklarda buluşalım'' ''Evlerimizden iniyoruz'' gibi Sisi aleyhinde açılan çeşitli etiketler aracılığıyla gösteri çağrılarına tanık oluyor.

"Uyumam rahat etmem, düşsün Sisi düşsün" sloganları atan protestocular, 20 Eylül'de düzenlenmesi planlanan protestolara işaret ederek, "Korkmuyoruz, korkmuyoruz, seninle bizim aramızda 20 Eylül günü var" şeklinde rejime meydan okudu.

Yerel ajanslar, başkent ve Mısır'ın farklı bölgelerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.