Sisi'nin Mısır'ı: 10 günde 49 kişi idam edildi

Sisi'nin Mısır'ı: 10 günde 49 kişi idam edildi

Mısır'da 10 gün içerisinde 49 kişinin idam edildiği bildirildi.

Mısır'da 10 gün içerisinde 49 kişinin idam edildiği bildirildi.

3 Ekim-12 Ekim tarihleri arasında siyasi suçlamalarla tutuklu bulunan 15 erkek ve 2 kadın, ayrıca adli suçlamalarla tutuklu bulunan 32 erkek idam edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan rapora göre idamların önemli bir kısmı, işkenceleriyle tanınan Akreb Cezaevi'nde gerçekleştirildi.

Abdulfettah el Sisi yönetimindeki Mısır'ın mahkumları toplu bir şekilde idam ettiği, idamların ardından resmi bir açıklamada bulunmadığı, idam edilenlerin ailelerine de haber verilmediği ifade edildi.

İdam edilenlerin önemli bir kısmının Müslüman Kardeşler (İhvan) mensubu olduğu, aslı olmayan suçlamalar ve siyasi sebeplerle idam edildikleri biliniyor.

Mısır'da 2013 yılında Sisi liderliğinde gerçekleştirilen darbenin ardından binlerce insan rejim güçlerine öldürülürken, on binlercesi hapse atıldı. Yüzlercesi idam edildi. Cezaevlerinde işkence ve tecavüz gibi uygulamaların yaygın olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.