Somali'de İngiltere Mogadişu yönetimi güçlerine eğitim veriyor

Somali'de İngiltere Mogadişu yönetimi güçlerine eğitim veriyor

İngiltere'nin verdiği eğitimler doğrultusunda, askeri konvoyların harekatları öncesinde Eş Şebab'ın geçiş noktalarına yerleştirdiği el yapımı patlayıcılarının tespit edilmesi amaçlanıyor.

İngiltere Misyon Destek Ekibi (UKMIST), Somali'deki "el yapımı patlayıcı tehdidinin azaltılması" amacıyla Mogadişu yönetimine bağlı orduya ve Afrika Birliği yetkililerine dört gün boyunca süren teorik ve pratik alanlarda çeşitli eğitimler verdi.

Eğitimlerde, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın askeri geçiş noktalarına sıklıkla el yapımı patlayıcılar döşediğinin altı çizildi. Mogadişu yönetimi ordusu ve Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'na (ATMIS), EYP tehdidinin azaltılması hedefiyle birtakım eğitimler verildi.

Mogadişu yönetimi ordusu ve ATMIS yetkilileri ayrıca EYP tehditlerinin değerlendirilmesi, bilgi ve eyleme geçirilebilir istihbaratın uygulamaya dönüştürülebilmesi, konvoy istikametinin planlanması ve askerlerin o esnada nasıl korunacağına dair eğitimler de aldı.

ATMIS yetkililerinden Teğmen Rachel Anyango, "Düşman savaşçıların yerleştirdiği EYP'lerden korunma konusunda temel eğitimler aldık. Askeri konvoyların geçişleri sırasında arazinin güvenli olup olmadığı hakkında artık tespitlere sahibiz. Ayrıca konvoy geçişleri sırasında hangi zaman aralıklarında EYP sinyal tespit etme yeteneklerini kullanacağımızı da öğrendik." dedi.

Mogadişu yönetimi ordusundan Şakir Ahmed Hasan ise eğitimlerin Eş Şebab tarafından yerleştirilen EYP tehditlerinin azaltılmasında kilit rol oynayacağını söyledi.

Mogadişu yönetimi ordusu ve Afrika Birliği ülkede Eş Şebab'a karşı operasyonlar gerçekleştiriyor.

Öte yandan ATMIS yetkilisi Albay Sahid Sadık, Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu güçlerinin güvenlik sorumluluğunu Mogadişu yönetimi güvenlik güçlerine devretme aşamasında olduğunu kaydetti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.