Sudan'da ABD ve AB temsilcilerine saldırılar

Sudan'da ABD ve AB temsilcilerine saldırılar

Sudan'da çatışmalar devam ederken ABD ve AB temsilcileri saldırılara hedef oldu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Sudan'daki AB Büyükelçisinin konutunda saldırıya uğradığını duyurdu.

Borrell, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Birkaç saat önce Sudan'daki AB Büyükelçisi kendi konutunda saldırıya uğradı." ifadelerini kullandı.

Bunun Viyana Sözleşmesi'nin ağır bir ihlali olduğunu belirten Borrell, "Diplomatik tesislerin ve personelin güvenliği, Sudan makamlarının birincil sorumluluğu ve uluslararası hukuk uyarınca bir yükümlülüktür." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan,ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri adlı paramiliter güç arasındaki çatışmaların sürdüğü Sudan'da dün Amerikan diplomatik konvoyuna ateş açıldığını açıkladı. Blinken, başkent Hartum'daki olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ancak saldırının kabul edilemeyeceğini taraflara ilettiğini söyledi.

G7 Dışişleri Bakanları toplantısı için Japony'da bulunan Blinken, "Bu pervasız ve sorumsuz bir hareketti. Elbette insanların güvenlikleri de tehlikeye atıldı" dedi. Blinken, "Soruşturma sürüyor. Ancak ilk bulgular, Hızlı Destek Kuvvetleri birliklerinin olaya karıştıklarını gösteriyor" diye konuştu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise bu aşamada Sudan'daki ABD vatandaşlarının tahliyesinin planlanmadığı belirtildi.

Kaynak: Euronews, BBC Türkçe

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.