Sudan'daki çatışmalarda can kaybı 185'i geçti

Sudan'daki çatışmalarda can kaybı 185'i geçti

Birleşmiş Milletler'in Sudan Özel Temsilcisi Volker Perthes, ülkede 15 Nisan'da başlayan çatışmalar sebebiyle 185'ten fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sudan'da Abdulfettah Burhan liderliğindeki askeri cunta yönetimine bağlı düzenli ordu güçleri ile askeri darbe girişiminin arkasında yer alan General Muhammed Hamdan Dagalo öncülüğündeki Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'in Sudan Özel Temsilcisi Volker Perthes, Sudan'da dört gündür devam eden çatışmalar sonucunda en az 185 kişinin hayatını kaybettiği, bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Başkent Hartum'da ve diğer şehirlerde birçok hastanenin şiddetli çatışmalar sonucunda ağır hasar gördüğü ve bazılarının hizmet dışı kaldığı belirtildi.

Bölge kaynakları çatışmaların başta başkent Hartum olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde devam ettiğini ifade ediyor.

Henüz çatışmaların sona ermesine yönelik bir umut ışığı görünmediği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.