Suriyeli muhaliflerden Lazkiye kırsalında rejim güçlerine baskın

Suriyeli muhaliflerden Lazkiye kırsalında rejim güçlerine baskın

Suriye'de muhalif grupların Esed rejimi güçlerini hedef alan saldırılarının sürdüğü bildiriliyor.

Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplarca son dönemde başlatılan saldırılar tüm hızıyla sürüyor.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklar, 14 Ocak tarihinde Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) grubuna bağlı Osman bin Affan Tugayı'nın Lazkiye kırsalındaki rejim mevzilerine sızma saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yerel kaynaklara göre söz konusu saldırıda Esed rejimi güçlerinden en az 10 kişi öldü ve yaralandı.

Lazkiye'nin Nahşaba yerleşimi yakınındaki cephe hattında düzenlenen baskında ölü ve yaralı sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Bölgenin konumu:

Türkiye ile Esed rejimi normalleşmesi

Ankara ile Beşar Esed rejimi arasındaki görüşmeler uzun süredir istihbari boyutta devam etmekteydi. Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın Moskova'da Beşar Esed rejiminden siyasi isimlerle bir araya gelmesi, iki taraf arasındaki normalleşmesi farklı bir boyuta taşıdı.

Öte yandan ilerleyen günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Moskova'da Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu-Mikdad görüşmesinin ardından ise Erdoğan ile Esed'in yan yana gelmesinin ihtimal dahilinde olduğu yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Beşar Esed ile görüşebileceğinin sinyallerini vermişti.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.