Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarda 1500 rejim askeri öldü

Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarda 1500 rejim askeri öldü

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerle Esed rejimi arasında devam eden çatışmalarda 1500 rejim unsurunun öldüğü bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerle Rusya ile İran destekli Esed rejimi arasında devam eden çatışmalarda 1500 rejim unsurunun öldüğü bildirildi.

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da yapılan 14'üncü Astana görüşmeleri sırasında Esed rejiminin muhalifler karşısındaki kayıplarıyla ilgili rakamlar gündeme geldi.

Görüşmelere katılan Rus delegasyonu tarafından açıklanan rakamlara göre, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve Halep bölgeleri kırsalları başta olmak üzere bölgede devam eden çatışmalarda son dönemde en az 1500 rejim askeri öldü.

Rejimin zayiatıyla ilgili rakamları açıklayan Rus delegasyonu kayıpların hangi tarih arasında verildiği bilgisini ise paylaşmadı.

Başta İdlib'in güneyi olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde muhalifler ile Rusta ve İran destekli Esed rejimi güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

ekran-resmi-2019-12-12-14-17-14.jpgSuriyeli muhalifler İdlib'in güneyindeki rejim mevzilerini vuruyor

Muhalifler geçtiğimiz haftalarda İdlib'in güneydoğusunda rejimin savunma hatlarına yönelik yeni bir saldırı başlatmış ve en az 4 köyü kontrol altına almıştı. Muhaliflerin bu bölgedeki operasyonunun devam ettiği biliniyor.

Rusya ve Esed rejimi güçleriyse muhaliflerin saldırılarına karşılık olarak İdlib'in güneyindeki sivil yaşam alanlarını bombalıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.