Suudi Arabistan yabancılara Mekke ve Medine'de gayrimenkul satmaya hazırlanıyor

Suudi Arabistan yabancılara Mekke ve Medine'de gayrimenkul satmaya hazırlanıyor

Suudi Arabistan Gayrimenkul Genel Müdürlüğü CEO'su Abdullah el Hammad, yabancıların yakın bir zamanda Mekke ve Medine dahil ülke genelinde gayrimenkul satın alabileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan Gayrimenkul Genel Müdürlüğü CEO'su Abdullah el Hammad, yabancı kişilerin yakın zamanda Mekke ve Medine dahil ülke genelinde mülk sahibi olabileceğini söyledi.

El Hammad, "Rotana Khalijiya" televizyon kanalına geçen hafta verdiği demeçte, Suudi Arabistanlı olmayanların ülke genelinde tarım arazilerinden, ticari bölgelerden ve yerleşim bölgelerinden mülk alabileceğini belirtti.

Suudi Arabistan Gayrimenkul Genel Müdürlüğü CEO'su El Hammad ayrıca yabancılara gayrimenkul satışlarının Mekke ve Medine dahil ülkenin tamamında yapılacağını ancak bu işlemlerin kontrole tabi tutulacağını ifade etti.

El Hammad, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin detayları yakın zamanda ilan edeceklerini duyurdu.

Suudi Arabistan Vizyon 2030 planı kapsamında ülkede yatırım fırsatlarını artırma kararı almıştı.

Öte yandan Riyad yönetimi 2021 yılında, yabancıların yatırım fonları aracılığıyla Mekke ve Medine'de gayrimenkul sahibi olmasına izin vermişti.

Suudi Arabistan yönetimi, 5 yıl önce tarihi ve dini merkezlere turist ve yabancı ziyaretçileri çekmek amacıyla Müslüman olmayan kişilerin Medine'ye giriş yasağını kaldırmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum