Taliban 20 mahkumu daha serbest bıraktı

Taliban 20 mahkumu daha serbest bıraktı

Afganistan'da Taliban tarafından Kabil hükümeti güvenlik güçlerinden oldukları belirtilen 20 kişi daha serbest bırakıldı.

Afganistan'da Taliban tarafından Kabil hükümeti güvenlik güçlerinden oldukları belirtilen 20 kişi daha serbest bırakıldı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Lagman (Lahman) vilayetinde Kabil hükümeti güvenlik gücü mensubu oldukları belirtilen 20 kişi Taliban tarafından serbest bırakıldı.

Taliban askeri sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada da 20 kişinin serbest bırakıldığı doğrulandı.

Öte yandan Taliban'ın Katar'daki Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kabil hükümeti güçlerinden oldukları ifade edilen 20 kişinin her birine 5 bin Afgani (454 LT) harçlık verilerek serbest bırakıldığını belirtti.

Taliban'ın son bir hafta içinde serbest bıraktığı mahkum sayısı böylelikle 40'a ulaştı. 

Kabil hükümeti de geçtiğimiz günlerde 100 Taliban mahkumunu serbest bırakmıştı.

ABD ile Taliban arasında imzalanan anlaşma gereği Kabil hükümetinin 10 Mart tarihine kadar 5 bin Taliban mahkumunu serbest bırakması, bunun akabinde Taliban'ın da bin Kabil hükümeti mahkumunu serbest bırakması gerekiyordu.

Ancak Kabil hükümetinin Taliban'ın istediği mahkumları serbest bırakmayı reddetmesi nedeniyle süreçte sarkmalar yaşanıyor. 

Karşılıklı esir takasının anlaşmada belirtilen şekliyle gerçekleşmesi durumunda Taliban, ülkede Afganlararası görüşmelere başlayacak.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.