Taliban 2019 yılı bahar saldırılarını başlattı: 'Fetih Operasyonu'

Taliban 2019 yılı bahar saldırılarını başlattı: 'Fetih Operasyonu'

Taliban, Afganistan'da her bahar ilan ettiği operasyonların yenisini duyurdu.

Taliban, Afganistan'da her bahar ilan ettiği operasyonların yenisini duyurdu.

Afganistan'ın çoğu bölgesinde etkin halde olan hareket, yeni bahar saldırılarını kendisine bağlı sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinden ilan etti. "El Feth Operasyonu" adı verilen bahar operasyonlarının, Afganistan'ın birçok ilinde eş zamanlı düzenlenen saldırılarla başladığı belirtildi.

Bir taraftan ABD ile barış görüşmelerinin sürdüren Taliban, söz konusu bahar saldırılarıyla birlikte masada ve sahada ağırlığını artırmayı hedefliyor.

Afganistan'ın birçok ilinde geniş toprakları kontrol eden hareketin bu saldırılarla il merkezlerine yönelik baskıyı artıracağı, kırsal alanlarda Kabil hükümetine bağlı karakollara geniş çaplı saldırılar düzenleyeceği ve özellikle ülkedeki yabancı güçleri hedefleyeceği tahmin ediliyor.

Taliban tarafından saldırılara dair yapılan açıklamada, ülkede devam eden savaşa ve başlatılan saldırılara ilişkin önemli ifadeler yer aldı.

Taliban tüm mensuplarına ülke çapında saldırılara iştirak etme talimatı verirken, saldırılar sırasında sivil kayıplarının önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması, Taliban'ın askeri liderliğinden gelecek emirlere uyulması gerektiğini belirtti.

Uzun bir süredir Taliban tarafından her yıl bahar aylarında başlatılan saldırılara isim verilmesi bir gelenek haline gelmiş durumda. Hareket bu şekilde medya bağlamında daha fazla ilgi çekerken, savaşçılarını da büyük ölçüde motive etmeyi başarıyor. Taliban'ın 2011 yılından bu yana bahar saldırılarına verdiği isimler şu şekilde:

2007 yılı: Kemin Operasyonu
2008 yılı: İbret Operasyonu
2009 yılı: El Feth Operasyonu
2010 yılı: Nusret Operasyonu
2011 yılı: El Faruk Operasyonu
2012 yılı: El Bedr Operasyonu
2013 yılı: Halid bin Velid Operasyonu
2014 yılı: Hayber Operasyonu
2015 yılı: Azm Operasyonu
2016 yılı: Ömeri Operasyonu
2017 yılı: Mansuri Operasyonu
2018 yılı: Hendek Operasyonu

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.