Taliban Afganistan seçimlerini engelleyecek: "Halkın değil ABD'nin iradesi"

Taliban Afganistan seçimlerini engelleyecek: "Halkın değil ABD'nin iradesi"

Taliban, Afganistan Devlet Başkanlığı seçimlerinin düzenlenmesini engelleyeceğini açıkladı.

Taliban, Afganistan Devlet Başkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesini engelleyeceğini açıkladı.

Taliban'ın Askeri İşler Komisyonu tarafından yayınlanan açıklamaya göre, hareket ülkede "ABD'nin işgalinin bir parçası" olarak nitelediği seçimlerin gerçekleştirilmesine izin vermeyecek.

"Halkın sahte seçim sürecine katılmamasına dair açıklama" başlığıyla yayınlanan açıklamada, 28 Eylül tarihinde düzenlenmesi planlanan seçimin "Halkı aldatmak, fitne tohumları ekmek ve işgalcilerin çıkarlarını korumak" amacı güttüğü öne sürüldü.

"Seçimlerin düzgün biçimde gerçekleşmediğini ve Afgan halkının hiçbir sorununa çözüm olmadığını" vurgulayan Taliban, seçimlerde "Afgan halkının değil ABD'nin iradesinin gerçekleştiğini" ifade etti.

Aynı zamanda hareket, Afgan halkına seçimleri boykot etme çağrısı yaptı.

"Seçimler engellenecek"

Açıklamada Taliban seçim sürecinin hedef alınacağını ve "düzmece" olarak nitelendirdiği seçimlerin engelleneceğini dile getirdi.

Taliban mensuplarının seçim güvenliğini sağlayan hükümet güçlerine ve seçimin gerçekleştirildiği merkezlere saldıracağı ifade edildi.

Hareket, "Ülke çapında ana ve tali yolların kesileceğini" söyleyerek, "Afgan halkının ve özellikle büyük şehirlerde yaşayanların, seçimin engellenmesine yönelik saldırılarda zarar görmemeleri için evlerinden çıkmamasını" talep etti.

"ABD'nin bir oyunu"

Taliban, bu yılın Ağustos ayında da seçimlere ilişkin bir açıklama yayınlamıştı.

Afganistan başkanlık seçimlerini ABD'nin bir oyunu olarak niteleyen hareket, halkın seçime katılımının "İşgalcilere ve kuklalarına meşruiyet katacağını" savunmuştu

Parlamento seçimlerine müdahale

Taliban, ülkede 22 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen parlamento seçimlerine de müdahale etmişti.

Taliban saldırıları sonucunda seçim süreci ciddi ölçüde zarar görmüştü.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.