Trump Çin'i uyardı: Salgında kasıt varsa bunun sonuçları olur

Trump Çin'i uyardı: Salgında kasıt varsa bunun sonuçları olur

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in koronavirüs salgınından kasten sorumluysa bunun sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Koronavirüs salgınından Çin’in kasıtlı olarak sorumluluğu bulunuyorsa bunun sonuçları ile karşı karşıya kalacaktır. Bu bir hataysa da, hata hatadır” dedi.

Trump yönetiminin üst düzey isimleri uzun süredir koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeleri şeffaf biçimde dünyayla paylaşmadığı gerekçesiyle Çin’i sert bir şekilde eleştiriyordu.

Trump salgının ilk günlerinde Çin’in sergilediği mücadeleyi överken, ilerleyen günlerde koronavirüsten sık sık “Çin virüsü” olarak bahsetmişti.

Başkan Trump, Beyaz Saray Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü ekibiyle Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında virüsün Wuhan’daki bir laboratuvardan kazara yayıldığı yönündeki iddialarla ilgili konuştu. Trump, “Şimdi soru şu: Koronavirüs kontrolden çıkmış bir hata mıydı, yoksa kasıtlı mı yapılmıştı?” dedi. ABD Başkanı, bu iki seçenek arasında büyük fark olduğunu söyledi.

Donald Trump daha önce Twitter’da can kaybı sayılarını düşük gösterdiğini, ABD’den çok daha fazla olduğu yönündeki açıklamalarını bugün de sürdürdü ve Pekin’in açıkladığı sayılarla ilgili şüphelerinin devam ettiğini söyledi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.