Trump: Erdoğan ile Patriotları konuşuyoruz

Trump: Erdoğan ile Patriotları konuşuyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında Corona virüsü ve Taleban'la imzalanan yeni barış anlaşması dahil birçok soruya yanıt verdi.

Trump bir Türk gazetecinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'nin Patriot'ları geri göndermesi talebine atıfta bulunarak Türkiye'ye Patriot göndermeyi düşünüyor musunuz? sorusuna "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok görüşme yapıyoruz ve tam olarak sizin bahsettiğiniz konuyu da konuşuyoruz" yanıtı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Taleban arasında imzalanan anlaşma töreni için gittiği Katar’ın Doha kentinde konuştu. Gündeminde Türkiye’nin Idlib kriziyle ilgili müttefiki ABD’den beklentileri vardı.

Çavuşoğlu, ''ABD Patriotları geri gönderebilir, hava savunma sistemine ihtiyacımız var'' dedi.Çavuşoğlu, “ABD'nin Patriot'ları daha önce Gaziantep'te vardı. Bunları tekrar gönderebilirler. Özellikle NATO müttefiki olan Türkiye'nin müttefikleri tarafından desteklenmesi gerekiyor. Biz gerekeni yapıyoruz ama NATO'nun kuruluş amacı, ayakta kalma sebebi budur” diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.