Tunus Cumhurbaşkanı Said: Irkçı değilim, Afrikalı arkadaşlarım da var

Tunus Cumhurbaşkanı Said: Irkçı değilim, Afrikalı arkadaşlarım da var

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "ırkçı" açıklamaları üzerine gelen eleştirilere "Irkçı değilim, Afrikalı arkadaşlarım da var." diye yanıt verdi.

(Fotoğraf: Tunus Cumhurbaşkanlığı)

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ırkçı bir insan olmadığını çünkü Afrikalı arkadaşları bulunduğunu söyledi.

Kays Said kendisine yöneltilen "ırkçılık" suçlamalarına yanıt verdi.

Said çarşamba günü Gine Bissau Devlet Başkanı Umaro Sissoco Embalo ile yaptığı görüşme sonrası Afrikalılara ilişkin yaptığı "ırkçı" açıklamalarının arkasında durdu.

Aile üyelerinden bazılarının "Afrikalılarla evli olduğunu" belirten Said, "üniversitede Afrikalı olan arkadaşlara da sahip olduğunu" ifade etti.

Said'in söz konusu açıklamaları sosyal medya platformlarında alay konusu olurken "ırkçı olduğu suçlamalarına" dair kendini temize çıkarmaya çalışmakla suçlandı.

Tunus Cumhurbaşkanı Said'in geçen ay "Sahraaltı Afrika'dan Tunus'a düzensiz göçle ülkenin demografik yapısını değiştirilmesinin" amaçlandığına dair yaptığı açıklamaları birçok kişi tarafından oldukça eleştirilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum