Tunus Cumhurbaşkanı Said'in yargıya baskısı şiddetleniyor

Tunus Cumhurbaşkanı Said'in yargıya baskısı şiddetleniyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'e yaptığı çağrıda azledilen hakimlerin görevlerine geri iade edilmesini talep etti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in "yargıya karşı başlattığı savaşa" tepkiler sürüyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Said'i, yargı bağımsızlığını çökerten hamlelerinden geri dönmeye çağırdı.

HRW tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, Tunus Cumhurbaşkanı Said tarafından görevden alınan tüm hakim ve savcıların görevlerine iade edilmesi talep edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün konuya ilişkin açıklaması, yüksek idare mahkemesinin "hakimlerin görevlerine geri iade edilmesi gerektiği" kararı vermesine rağmen, Kays Said tarafından bizzat görevlendirilen Adalet Bakanlığının 49 hakimi işine iade etmeyi reddetmesinin ardından geldi.

Tunus Cumhurbaşkanı Said yargıda yolsuzluk karşıtı bir mücadele başlattığını iddia ederek, yargının sağlıklı işleyişi ve bağımsızlığını sağlayan anayasal bir kurum olarak öne çıkan Yüksek Yargı Konseyi'ni feshetmişti.

Said'in hakimleri görevden azlettiğine dair kararının, "emirlere itaat etmek istemeyenlere karşı siyasi saiklerle gerçekleştirilerek alındığı" savunuluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.