Tunus Esed rejimiyle diplomatik ilişkileri yeniden tesis edecek

Tunus Esed rejimiyle diplomatik ilişkileri yeniden tesis edecek

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Esed rejimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasına dair planları olduğunu açıkladı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Esed rejimiyle diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmeyi planladığını açıkladı.

Said'in, Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar ile Esed rejimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması üzerine yaptığı görüşmeler, cuma günü cumhurbaşkanlığı sitesinde yayımlandı.

Tunus Cumhurbaşkanı Said'in Ammar ile yaptığı görüşmede, Tunus'un Şam'a, Şam yönetiminin de Tunus'a büyükelçi atayabileceğinin sinyalini verdi.

Suriye'deki rejim konusunun yalnızca Suriyelileri ilgilendirdiğini belirten Said, iç işlerine herhangi bir müdahaleyi reddettiklerini söyledi.

Said, şubat ayında Tunus'un Şam'daki diplomatik temsilini güçlendirme niyetinden bahsetmişti.

Tunus cumhurbaşkanının açıklamaları Tunus ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin yakın bir zamanda gelişebileceği şeklinde yorumlanmasına yol açtı.

Tunus, Esed rejiminin 2011'de başlayan protestolarda göstericilere yönelik şiddetli müdahalesi sonrası bu durumu protesto etmek için rejimle diplomatik ilişki düzeyini düşürmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum