Tunus Cumhurbaşkanı Said: Hayat pahalılığından muhalifler sorumlu

Tunus Cumhurbaşkanı Said: Hayat pahalılığından muhalifler sorumlu

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, hayat pahalılığından ülkede son dönemde gözaltına alınan kişileri sorumlu tuttu.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede devam eden gözaltı furyası hakkında ilk kez konuştu.

Said, salı günü yaptığı açıklamada, "ülkeyi yolsuzluktan arındırmak" için güç ve kararlılıkla hareket etmeyi sürdürme taahhütü verdi.

Ülkede muhaliflere karşı devam eden gözaltı sürecine değinen Said, Tunus'taki pahalılık ve gıda sıkıntısının sorumlusu olarak gözaltına alınan kişileri suçladı.

Tunus Cumhurbaşkanı, "son gözaltılarla devletin iç ve dış güvenliğine kumpas kuran bir dizi suçlunun fiyatları artırarak krizlerin arkasında yer aldığının kanıtlandığını" söyledi. Ancak Said, gözaltına alınanlardan suçladığı kişilerin tam olarak kimliğine değinmezken gözaltına alınanların "bu krizlerden" tam olarak nasıl sorumlu olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

Said ayrıca, savcılara yaptığı çağrıda "sosyal krizi körüklemeye çalışan hainler" için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Tunus'ta muhalif isimlere yönelik gözaltı dalgası devam ettiği biliniyor. Son süreçte, aktivistlerden muhalif isimlere birçok kişi çeşitli suçlamalardan gözaltına alındı.

2019 yılında yönetimi ele aldığında Said'i destekleyen birçok isim de Tunus liderine sırt çevirmiş durumda.

Gün geçtikçe Kays Said'e karşı muhalefet artsa da Tunus lideri ülkede kaosu engellemeye çalıştığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.