Türk hava saldırılarında ölen Şii milislerin cenazeleri Halep'e ulaştı

Türk hava saldırılarında ölen Şii milislerin cenazeleri Halep'e ulaştı

Afrin'de geçtiğimiz gün öldürülen Şii milislerin cenaze töreni Halep'te gerçekleştirildi.

Afrin'de geçtiğimiz gün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen bombardımanlarda öldürülen Esed rejimine bağlı Şii milislerin cesetleri Halep'e ulaştı. Düzenlenen cenaze törenleri sonrası cesetler gömülmek üzere ilgili bölgelere gönderildi.

Onlarca rejim unsuru öldürüldü

TSK'nın Afrin'de PYD'ye yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı sürerken, PYD Esed rejiminden TSK ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarına karşı yardım istemişti. Bir süre sonra Esed rejimi, bölgeye kendisine bağlı Şii milisleri göndermişti. Bölgeye gönderilen kısıtlı sayıdaki milis, Afrin'e geldikleri ilk günden itibaren TSK tarafından ağır şekilde hedef alındı. Bu saldırılarda onlarca rejim unsuru öldürüldü.

Halep'te cenaze töreni

Söz konusu bombardımanlarda öldürülen Esed rejimine bağlı Şii milislerin cenaze törenleri geçtiğimiz gün Halep'te düzenlendi. Ambulanslar ve cenaze taşıma araçlarıyla bölgeye gelen cenazeler, rejim bayrağına sarılı tabutlar içerisinde taşındı. Cenaze töreninde Esed rejimine bağlı güçler yoğun olarak yer aldı. Kameralara yansıyan görüntülerde rejime bağlı bir komutanın konuşması yer aldı.

"Katil Erdoğan"

Esed rejimine bağlı komutan şu ifadeleri kullandı: "Bugün Suriye halk kuvvetlerinin zifaf günüdür. Bugün şehitlerimiz temiz Afrin topraklarında can verdi. Bugün Halep günü gibi. Bizim katil Erdoğan'a vaat ettiğimiz gibi, onlar Suriye halkının ve Suriye halk kuvvetlerinin gücünü görecekler. Erdoğan teröristleri toplayıp onların Suriyeli olduğunu söylüyor.Biz şehadete kavuşuncaya kadar onlara karşı savaşacağız, Suriye topraklarını onlardan temizleyeceğiz." 

Rejimin Afrin'de tam olarak ne kadar unsur bulundurduğu bilinmiyor. Ancak bu unsurların gerçek bir askeri mevcudiyet için değil, sembolik olarak bulundurulduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.