Türkiye Fransa'dan füze savunma sistemi aldı

Türkiye Fransa'dan füze savunma sistemi aldı

Fransa'nın Türkiye'nin güney sınırına SAMP-T füze savunma sistemleri yerleştireceği açıklandı.

Fransa'nın Türkiye'nin güney sınırına SAMP-T füze savunma sistemleri yerleştireceği açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, batarya konusunda "Güneydoğu Anadolu bölgesinde keşif çalışmaları sürüyor. Güney sınırımızda olacak” dedi.

MSB yetkililerinin gazetecilere yaptığı açıklamada, “S-400’lerin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı’na sevkiyatı bugün itibarıyla tamamlanıyor. Toplam 30 sorti yapıldı” denildi.

Açıklamada, Washington’ın Rus yapımı S-400’lere alternatif olarak önerdiği Patriotların alımı konusundaki görüşmelerin devam ettiği aktarılırken, Fransız-İtalyan hava savunma sistemlerinin Türkiye’nin güney sınırına yerleştirileceğinin duyurulması da dikkat çekti.

MSB açıklamasında, “Türkiye’nin hava savunması ile ilgili çalışmaları devam ediyor. SAMP- T bataryası güney ve doğu sınırına yerleştirilecek” denildi. Füze savunma sistemi SAMP-T, Fransız-İtalyan konsorsiyumu EUROSAM tarafından geliştiriliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa’nın NATO kapsamında sağlamayı önerdiği SAMP-T hava ve füze savunma bataryası için geçtiğimiz günlerde Fransız mevkidaşı ile görüşmüştü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.