Türkiye ve AB'den 'İran'ın ekonomik faydası' kararı

Türkiye ve AB'den 'İran'ın ekonomik faydası' kararı

Avrupa Birliği ve Türkiye, yaptırımların kalkması sonucunda İran'ın yararlanmakta olduğu ekonomik faydaların sürdürülmesi üzerinde mutabık kaldı.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin, yaptırımların kalkması sonucunda İran'ın yararlanmakta olduğu ekonomik faydaların sürdürülmesi üzerinde mutabık kaldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan 'Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı'na ilişkin ortak açıklamada, "Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın ve bu anlaşma uyarınca yaptırımların kaldırılması sonucunda İran'ın yararlanmakta olduğu ekonomik faydaların sürdürülmesinin önemi hususunda mutabık kaldık" denildi.

Açıklamada, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı neticesinde yapılan ortak açıklamada, "IŞİD'e katılanların yanı sıra geri dönen yabancı terörist savaşçıların engellenmesi, havacılık emniyeti ve Türk makamlarıyla AB kurumları arasında daha yakın işbirliği konusunda mutabık kalındı" denildi.

"Türkiye ve AB arasında kişisel veri aktarımı"

Türkiye ile AB arasında "EUROPOL" ve "ağır suç ve terörle mücadeleden sorumlu Türk makamları" arasında kişisel veri aktarımına ilişkin operasyonel bir anlaşma imzalanması için müzakereler 30 Kasım'da başlayacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.