Ukrayna'nın stratejik şehrinde çatışmalar sürüyor

Ukrayna'nın stratejik şehrinde çatışmalar sürüyor

Stratejik Bahmut şehrinde Rusya ve Ukrayna arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bahmut şehrinin batısında Ukrayna güçleriyle çatışmaların sürdüğünü belirtti. Rus ve Ukrayna güçleri şehrin doğusunda aylardır çatışmalarına devam ediyor. Şehrin doğusu bombardımanlar ve çatışmalar nedeniyle tamamen harabeye dönmüş durumda.

Savunma Bakanlığı şehrin batı kısmındaki çatışmalar konusunda herhangi bir detay paylaşmadı.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamadaysa kuvvetlerinin Bahmut’ta ilerleme sağladıkları belirtildi ve durumun kontrol altında olduğu ifade edildi.

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski, yaptığı açıklamada, ülkesine ait güçlerin yeni birimlerinin aktif biçimde ön cephelerde yer almak üzere hazırlandıklarını dile getirdi. Ukrayna’nın uzunca bir süredir yeni bir karşı saldırı hazırlığı başlatmasına dair beklentiler devam ediyor.

Rusya’nın Bahmut’ta yürüttüğü saldırılarda, yoğun olarak paralı asker grubu Wagner’i kullandığı belirtiliyor. Wagner komutanı Yevgeny Prigozhin de Ukrayna’nın özellikle kendisine verilecek Abrams tankları desteğiyle yapacağı karşı saldırıların etkili olabileceğinin sinyalini verdi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.