UMH: Hafter Libya'daki ateşkesi ihlal ediyor

UMH: Hafter Libya'daki ateşkesi ihlal ediyor

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler, Halife Hafter birliklerinin ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin sözcüsü Albay Muhammed Kununu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Güçlerimiz, kısa bir süre önce, gece 00.06'da, beklenen bir ateşkes ihlali daha tespit etti. Bu, 72 saatten kısa bir süre içinde ikinci yapılan ikinci ihlaldir." açıklamasında bulundu.

Kununu, Hafter birliklerinin Sirte'nin batısındaki UMH güçlerine saldırdığını belirtti. Saldırının 6 Grad füzesiyle gerçekleştiğini duyuran Kununu, uygun zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini bildirdi.

Libya'da ateşkes kararı

Libya'da UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doğusundaki silahlı birliklerin lideri Halife Hafter'in Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih cuma günü ateşkes kararı aldıklarını açıklamıştı.

Ateşkes kapsamında, Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, ülkede petrol üretim ve ihracatına yeniden başlanılması, yabancı askerlerin ülkeden çıkması ve Başkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması öngörülüyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.