Libya'da UMH güçlerinden seferberlik ilanı

Libya'da UMH güçlerinden seferberlik ilanı

Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, Sirte'nin batısında seferberlik ilan etti

Libya'da Türkiye'nin de desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, Moskova'nın kendisine (Suriye topraklarını Libya'ya silah ve paralı asker göndermek için kullandığı) suçlamaları reddettiği sırada, Sirte şehrinin batısında tam bir seferberlik ilan etti.

UMH güçleri sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, yapılan ateşkes mutabakatı sonrasında Hafter güçlerinin en az 4. kez ateşkes ihlali yaptığını belirterek, UMH güçlerinin konuşlandığı bölgelerin Grad füzesi yağmuruna tutulduğunu ifade etti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'ya yöneltilen ''Suriye topraklarını Libya'ya silah ve paralı asker göndermek için kullandığı'' suçlamalarını reddetti.

Lavrov, Şam'da Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile düzenlediği basın toplantısında, ''Bu tür suçlamaların temelsiz olduğu ve Libya'da barış girişimlerinin derhal uygulamaya konulması gerektiği'' çağrısında bulundu.

Lavrov, ''Libya'da ve diğer ülkelerde, Afrika'da, Avrupa'da ve özellikle Amerika'da sürekli olarak Rusya aleyhine suçlamalar yöneltiliyor, siz de bunun farkındasınız ve görüyorsunuz. Ancak bu konuda bizlere herhangi bir delil sunulmadı'' dedi.

Rus bakan, "Kalıcı ve koşulsuz ateşkese dayalı barış girişimlerini uygulamaya başlamanın gerekli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Fas'ın başkenti Rabat'ın Bouznika bölgesinde, iki gün önce Libya partileri arasında müzakerelere ev sahipliği yapmış ve Fas kaynakları, müzakerelerin üçüncü bir güne uzayabileceğini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.