Bloomberg: Libya Başbakanı Serrac istifa edecek

Bloomberg: Libya Başbakanı Serrac istifa edecek

ABD basını, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz el-Serrac'ın yakın zamanda istifa edeceğini açıklayacağını iddia etti.

Bloomberg, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz el-Serrac'a yakın isimlere dayandırdığı haberinde, Libyalı liderin hafta sonuna kadar istifasını açıklamayı planladığı bununla birlikte gelecek ay Cenevre'de düzenlenecek müzakerelerde görevine devam edeceği ifade edildi.

Habere göre, müzakerelerde Libya’daki taraflardan yönetimlerin birleşmesini sağlayacak yeni bir başkanlık konseyi ve seçim yapılması konularında anlaşmaları talep edilecek.

Ayrıca haberde Serrac'ın yolsuzluğa ve kötü hizmetlere karşı başlatılan protestolar ve iç siyasi çatışmalarının getirdiği baskıdan dolayı böyle bir karar aldığı iddia edildi.

Libya, 2011'de devrik lider Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinden bu yana devam eden iç savaş nedeniyle meşruiyet krizine sahne oluyor.

Uluslararası tanınırlığa sahip Libya hükümeti birlikleri ile ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter arasında çatışmalar yaşanıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.