Vatiyye Üssü'ne saldırı sonrası oluşan hasar görüntülendi

Vatiyye Üssü'ne saldırı sonrası oluşan hasar görüntülendi

Libya'nın batısında yer alan Vatiyye Hava Üssü, 5 Temmuz'da düzenlenen hava saldırısının ardından uydudan görüntülendi.

Libya'nın batısında Türkiye için en stratejik merkezler arasında yer alan Vatiyye Hava Üssü, 5 Temmuz tarihinde hava saldırılarıyla hedef alındı.

İlk olarak hava saldırısının kim tarafından düzenlendiği anlaşılamazken, daha sonra saldırıdan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sorumlu tutuldu.

Halife Hafter güçleri hava saldırısının sorumluluğunu üstlense de sahadaki gerçeklik ve bölgesel kaynaklar, saldırıyı BAE savaş uçaklarının gerçekleştirdiğini işaret ediyordu.

Türkiye'nin konuşlanmaya başladığı Vatiyye Hava Üssü saldırısında, Türkiye'nin Libya'daki varlığına karşı çıkan Fransa, Rusya, Mısır, Hafter, BAE gibi aktörlerin birlikte hareket ettiği de öne sürüldü.

Saldırı uydu görüntülerinde

Yerel kaynaklar, üssü hedef alan hava saldırılarının ardından üste son duruma dair uydu görüntülerini de sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Paylaşılan görüntülerde, üssün batısında 3, doğusunda 1 noktada hava saldırılarına ait izler göze çarpıyor.

5 Temmuz'da düzenlenen hava saldırılarında üssün çevresine konuşlandırılan hava savunma bataryalarının hedef alındığı belirtilmişti. Uydu görüntülerinin de söz konusu iddiayı doğrular nitelikte olduğu ifade edildi.

vty1.png

vty2.png

Öte yandan, paylaşılan uydu görüntülerinde, Türkiye'nin Vatiyye Üssü'ne yönelik sevkiyatlarında artış olduğu da göze çarptı.

Görüntülerde, üste T-155 Fırtına obüsü olduğu tahmin edilen askeri araçların varlığı dikkat çekiyor.

vty3.png

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.