Veliaht Prens: Yemen halkı için çaba gösteriyoruz

Veliaht Prens: Yemen halkı için çaba gösteriyoruz

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Yemen halkının çıkarlarını için gereken özeni gösterdiklerini söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin ‘kardeş Yemen halkının çıkarlarını korumak, ülkenin güvenliğini ve istikrarını’ sağlamak için gereken tüm özeni gösterdiğini bildirdi. Veliaht Prens, Suudi Arabistan’ın bölgedeki ve dünyadaki güvenliği ve istikrarı korumak için üstüne düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın söz konusu açıklaması dün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından geldi. Guterres söz konusu görüşmede Suudi Arabistan’ın Yemen’e 500 milyon dolar insani yardımda bulunduğunu duyurmasına yönelik teşekkürlerini sundu.

Guterres ayrıca Yemen’de çatışan tarafları arzu edilen barışa ulaştırma noktasında gösterdiği çabalar nedeniyle Riyad yönetimine teşekkür ederek Veliaht Prens’in bu konuda gösterdiği çabaları takdir ettiğini söyledi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.