Suudi Arabistan Yemen'de düşürülen uçağının intikamını sivillerden aldı: 30 ölü

Suudi Arabistan Yemen'de düşürülen uçağının intikamını sivillerden aldı: 30 ölü

Yemen'in kuzeyindeki dağlık alanda düzenlenen hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 30 sivil hayatını kaybetti.

Yemen'in kuzeyindeki dağlık alanda düzenlenen hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 30 sivil hayatını kaybetti.

Saldırı, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından geldi. İran'ın desteklediği Husiler, uçağın düşürülmesi sonrasında koalisyonun yaptığı misillemenin sivillerin ölümüne neden olduğunu savundu.

Birleşmiş Milletler (BM) de 30 sivilin öldürüldüğü saldırıyı 'şoke edici' olarak niteledi.

BM Yemen İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, ilk raporlara göre Al Maslub bölgesinde 31 sivilin yaşamını yitirdiğini, en az 12 kişinin de yaralandığını aktardı. Grande, "Yemen'de çok sayıda kişi öldürülüyor. Haklı yanı olmayan bir trajedi yaşanıyor. Taraflar 5 yıldır savaşıyor ve halen sorumluluklarını yerine getirmiyor. Bu şoke edici" diye konuştu.

"Silah satmayı durdurun"

Hava saldırısını kınayan İngiltere merkezli yardım kuruluşu 'Çocukları Koruyun' (Save The Children) da bombardımanın, Yemen'deki savaşın dineceğine yönelik umutları tükettiği yönünde açıklama yaptı. Olayın acilen bağımsız heyet tarafından soruşturulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen dernek ayrıca, savaşan taraflara silah satanlara da 'satışı durdurun' çağrısında bulundu.

Çocukları Koruyun Yemen Direktörü Xavier Joubert, savaşanlara silah sağlayanların da sivil ölümlerden sorumlu olduğunu vurguladı.

Yemen'de eşi benzeri görülmemiş insani kriz yaşanıyor

ABD'nin desteklediği koalisyon güçlerinden Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerden milyar dolarlar değerinde silah satın almıştı.

Yemen'de 2014'de başlayan çatışmalar 5 bine yakın ailenin evlerini terk etmesine neden oldu. Ülkedeki durumu gözetleyen kurumlara göre savaş, 100 binden fazla kişinin yaşam hakkını elinden aldı.

Dünyada eşi benzeri görülmemiş insani krizin yaşandığı Yemen'de, gıda ve ilaca muhtaç milyonlarca kişi ölümle burun buruna yaşıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.