Venezuela'da muhalifler Maduro ile masaya oturacak

Venezuela'da muhalifler Maduro ile masaya oturacak

Venezuela muhalefeti, Devlet Başkanı Nicholas Maduro hükümeti temsilcileri ile bu hafta Barbados'ta bir araya geleceklerini açıkladı.

Venezuela muhalefeti, ülkede yaşanan siyasi krizi çözme çabaları çerçevesinde, Norveç'in arabuluculuğunda Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti temsilcileri ile bu hafta Barbados'ta bir araya geleceklerini açıkladı.

Kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden ve ABD dahil 50 ülke tarafından tanınan muhalefet lideri Juan Guaido, görüşmelerin krize kalıcı bir çözüm getirmesi ve Sosyalist Parti tarafından zaman kazanmak için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Guaido’nun ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Venezuela halkı, müttefiklerimiz ve dünya demokrasileri, krizin üstesinden gelip parlak bir gelecek inşa etmemizi sağlayacak özgür ve şeffaf bir seçim sürecine duyulan ihtiyacı kabul ediyor” denildi.

Juan Guaido, Maduro’nun 2018’deki seçimlerde yeni dönem kazanmasını ‘usulsüzlük’ yapıldığı gerekçesiyle reddederek, Ocak ayında kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan etti.

Venezuela hükümeti ve Guaido'nun temsilcileri Mayıs ayının ikinci haftası Norveç’te bir araya gelmişti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.