Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınları sürüyor

Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınları sürüyor

Yahudi yerleşimciler İsrail güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (11 Eylül Pazar) İsrail güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştıkları ve Yahudi rehberlerden sözde mabet hakkında bilgi aldıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisi himayesinde Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını bildirdi.

Bu arada, İsrail polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere engel çıkardığı, Mescid-i Aksa’nın kapılarında Filistinlilerin kimliklerini kontrol ettiği ve bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu ifade edildi.

Fanatik Yahudi cemaatleri 26 Eylül’de başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek Yahudi bayram günleri vesilesiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeyi planlıyor.

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan İsrail yönetimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.